Itt egy bizarr módszer, ha nem elég a 32 fogad

Tanácstalanul állok a jelenség előtt: élethű foggal díszített ékszerek. Egész szettet lehet vásárolni. Ki veszi ezt fel? És milyen alkalomra lehet ideális?

il_570xn_738669677_rfrm.jpg

Vannak kultúrák, ahol a mai napig a hagyományok része az emberi és állati fogak, karmok felhasználása és adott esetben ékszerként viselése. Van, ahol a vallási szertartásokhoz használták, van ahol erőt nyertek belőle. Egyes helyeken a társadalmi rangot jelölte. Eddig meg is volnék fejben.

ex3206_mirrabooka-aboriginal-experience-didgeridoo.jpgKép forrása: https://www.australianexplorer.com

De mi motiválja azt a csókát, aki előbb orvosi akrilból (ez ilyen szép fényes műanyag) készít fogakat, majd azokkal díszít ki különböző hétköznapi eszközöket? Főleg ékszereket. Mint ez karperec:

concaveoblivion_denture_bracelet.jpg

Van az a mondás, hogy szabaduljunk meg mindentől, ami nem hasznos, nem szép, vagy nem okoz örömet. Hát ennek szellemében elég kevés érv marad, miért is venné meg bárki ezeket a cuccokat. 

Mert szépnek nem szépek. Ha eltekintek attól, hogy hátborzongatóak, még akkor is inkább egy giccses, álművészi kapálózást érzek az egészben. Kevés olyan dolog van, amivel taszítóvá lehet tenni egy ékszert. De a fogsor az szerintem pont ilyen. 

concaveoblivion_denture_compact.jpg

És akkor a kérdés még mindig ott lebeg. Hová veszed fel ezeket? Munkába? Suliba? Csak úgy a hétköznapokra?Ha a mellettem ülő a villamoson egy ilyen fogas tükröt venne elő, abban a percben mennék át a szerelvény másik végébe, de az is lehet, hogy leszállnék és inkább gyaloglok. Azt sem hiszem, hogy egyedülálló nőknek segítene a pártalálásban. Mondjuk ki, beteg egy árucsoport ez. Viszont pár éve már árusítják őket webshopban, szóval mégiscsak vannak vásárlók. Vagyis van ok az aggodalomra.

concaveoblivion_denture_compact_2.jpg

 

concaveoblivion_denture_haircomb.jpg

il_570xn_490045634_beap.jpg

il_570xn_608782138_im8y.jpg

il_570xn_783819290_4yyk.jpg

Képek forrása itt.

Köszönöm, hogy elolvastad a posztot, kövesd a Nagy Szájalakítást Facebookon és Instagramon is!

Follow my blog with Bloglovin