Az amerikai szülők tényleg horrorbabákat készítenek a gyerekeik kihullott tejfogaiból?

Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem az interneten keringő, úgynevezett 'fogszörny' bábuk láttán. Az igazság azonban viccesebb, mint gondoltam.

2913352_orig.jpg

Egy ismerősöm küldte át az alábbi képet, akkor borzadtam el először.

26992679_10157066489571840_9157359437142140140_n.jpgA felirat: "A szülők gyerekeik fogait ilyen fogszörny babákba varrják"

Azt mondtam, ez nem lehet igaz. Nincs az az elmebeteg szülő, aki ilyet csinál. Egyáltalán honnan jöhet az ötlet? És a fontosabb kérdés: mi az anyuka célja vele? A fogmosáshoz nemigen hozzák meg a kedvet ezek az E.T.-be oltott tacskók, de a fogtündért sem várnám olyan lelkesen, ha tudnám, hogy éjszaka egy ilyen figyel a szemközti fotelből. 

Mint kiderült, azért rengeteg anyuka elhitte és néhány kimondottan támogatta a játékot. Mint ő is:

fuggler-doll.png"Fogszörny baba - a csöppséged fogait egyszerűen csak varrd vagy ragaszd be egy szörnybaba szájába. Ezután a kicsi bármikor magához ölelheti ezzel a plüssjátékkal a saját, kihullott testrészét. Nagyon vicces!"

Hát én nem kacagtam. És megnyugodtam, mert az olvasók döntő többsége szerint elég beteg egy kreálmány ez az egész és tuti, hogy nem segíti a gyerek lelki fejlődését. Pláne megnyugodtam, amikor megtudtam, hogy bizony semmi köze a dolognak az amerikai anyákhoz, annál inkább egy céghez, aki forgalmazza ezeket a...hmm... termékeket.

A babák ugyanis Fuggler néven kerültek a piacra és egy Mrs. McGettrick nevű nő kezdte el készíteni őket. Állítólag egy álmatlan éjszaka böngészte az Ebay-t, amikor is belebotlott egy szatyor eladó műanyag fogba. Az első kérdése neki is az volt, hogy ki az az őrült, aki ilyet árul. Aztán ugye arra gondolt, ki az az elvetemült, aki ezt meg fogja venni? Talán egy öreg néni, aki a kézzel készített mackóit akarja ezzel feldobni, majd csodálkozik, hogy a kézművesvásáron mindenki elkerüli az asztalkáját, amin halmokban állnak a horrormackók? Annyira megtetszett Mrs. Gettricknek ez az elképzelt kép, hogy azonnal megrendelte a fogakat.

5586445_orig.jpgElőször vett néhány macit, de azokra sehogy sem tudta felapplikálni a kis műanyag vackokat, úgyhogy arra jutott, maga varr néhány bábut. Az első próbálkozás elmondása szerint pusztítóan rossz lett: elnagyolt varrás, lógó fogak, kajla szemek. De csinálta tovább, mert jól szórakozott közben. A férje megdöbbenve fogadta a felesége új hobbiját. Mindig biztatta, hogy kezdjen valami kreatívba, de valószínűleg sütésre gondolt vagy valami olyasmire, amit úgy szívesen előad az ember a haveroknak sörözés közben. A "feleségem torz babákat varr, amikbe élethű fogakat ragaszt" nem ilyen sztori.

Az első babákat felrakta az Etsy-re, egy online webshopba, de nem akart feltétlenül árusításba kezdeni, inkább csak meg akarta mutatni a hobbiját. Ő lepődött meg, amikor befutott az első megrendelés. Aztán a második. És azóta is fut a szekér. 

cjyw2fdwoaadmw_1.jpgA fogak tényleg elég valódinak tűnnek, de nem azok. Sőt, a weboldalon van egy külön rész, ahol arra kéri Mrs. McGettrick a rajongókat, hogy ne küldjenek neki műszemeket és kihullott fogakat, mert egyedi kérésre sem készít 'valódi alapanyagokból' babákat.

Akárhogy is, én nem kaptam kedvet ezekhez a játékokhoz, de itt hagyok néhány képet nézegetni, hátha valaki ilyet szeretne venni mondjuk Valentin-napra a kedvesének.

3422052_orig.jpg

8827159_orig.jpg

8937301_orig.jpg

black-fluffy-menacing-fuggler_orig.jpg

 2210333_orig.jpg

Képek forrása: 9GAG, Pinterest, Fuggler.com

Köszönöm, hogy elolvastad a posztot, kövesd a Nagy Szájalakítást Facebookon és Instagramon is!

Follow my blog with Bloglovin