Vagány fogkefe gumiból és cserélhető fejjel? Megérkezett.

Egy amerikai cég szerényen 'a jövő fogkeféjének' titulálja a tavaly piacra dobott termékét. Még ha ez így nem is valószínű, azért elmondhatjuk, hogy pofátlanul jól néz ki az eszköz.
boie-home-1800x1000_1400x_progressive.jpg

A gyártóknak manapság nem elég egy dologban villantaniuk, ha fogkefét gyártanának, számtalan szempontnak meg kell felelni. A környezettudatosság, a design, a használhatóság és még sorolhatnánk. Szóval nagyon nehéz újat mutatni, ám a jelek szerint az amerikai Boie USA-nak sikerült. 

boieusa_016_2000x.jpg

Ők is az alaptézisből indultak ki, miszerint egy átlagos fogkefe fogyóeszköz, baktériumforrás és erősen megdolgozza a fogfelszínt. Vagyis erre a három dologra kell elsőként reagálni. A megoldásuk a következő:

  • a sörtéket orvosi minőségű elaszterből, gumiszerű anyagból készítették, ami nemcsak kevésbé dörzsöli a fogzománcot, de a hozzáadott ezüst-ionoktól antibakteriális is
  • cserélhető feje van a kefének, ami kétszer olyan sokáig bírja a strapát, mint a hagyományos nejlon sörték

c888758fcbb4e78f36a3befff4963c7a_original.jpg

Bizony, a guminak hála, ki tudják önteni gyakorlatilag az egész fejet sörtéstől, megtervezve előre a szálak hosszát, vastagságát. Ezeket utána újra lehet hasznosítani, szóval megvan a jó pont a fenntarthatóság felé is. Erősségben a medium és soft közé lőtték be magukat, ugyanakkor hangoztatják, hogy a puha gumisörték ellenére maximális tisztítást lehet elérni a fejjel. A nyél az műanyag, viszont a cserélhető fejek miatt az élettartama jelentősen kitolódik. 

boieusa_060_2000x.jpg

Mindezeken túl a Boie USA egy olyan S alakú formát tervezett, ami nemcsak hogy ergonómikus, de brutálisan komoly külsőt kölcsönzött a terméküknek. Feketében abszolút alfahím kategória, de a nőies színekben is elég vonzó. Jelenleg négy különböző árnyalatban kapható.

boieusa_078_2000x.jpg

boie-toothbrush-black-f-10x8_7942ef56-6cc8-4d72-a790-ff1210d56c2c_800x.jpg

Képek forrása itt.

Köszönöm, hogy elolvastad a posztot, kövesd a Nagy Szájalakítást Facebookon és Instagramon is!

Follow my blog with Bloglovin