Itt az első forgófejes fogkefe, amihez se elem, se akksi nem kell

Rengeteg elektromos fogkefe van a piacon. Ezek egyik fő problémája, hogy tölteni kell őket. Az elemet kidobod, a töltőtől meg nem tudsz szabadulni. A Be. máshonnan közelít. Ezt a fogkefét nem kell többé töltened, egyszerűen csak felhúzod.

be.jpg

A Goodwell Co. támogatásával hamarosan a piacra kerülhet az első akkumulátormentes elektromos fogkefe. Nem könnyű körbeírni, ugyanis gyakorlatilag messze kerüli az áramot, viszont a működése és külseje alapján egy átlagos forgófejes kefére hajaz. 

A Be. név a Beyond Electric rövidítése, és valóban, az eszköz bizony túllép a megszokott elektromos felépítésen. 

A készítők célja egy olyan termék létrehozása volt, mely 100 százalékban környezetbarát, ugyanakkor képes egy elektromos fogkefe tisztítóerejére. Egy speciális hibrid technológia kifejlesztésével ezt sikerült is elérni.

be-gif.gif

A Be. működése elég egyszerű:

  • rányomod a fogkrémet a fejre
  • a készülék alján lévő tárcsán tekersz kettőt
  • nyomsz egy ON-t és kezdődik a fogmosás

Állítólag 2 percig bírja, ami ugye az ajánlott idő egy tisztességes fogmosó szeánszhoz. Ha leállítod, az energiát eltárolja későbbre. A sebessége sem rossz, 80 ezer kefecsapást ígér egy mosás alatt, amit manuális kefével olyan 4 óra alatt lehetne abszolválni. 

be2.jpg

Mindezt teljesen fenntartható módon, töltő, ceruzaelem és akkumulátorok nélkül. Elég súlyos, el kell ismerni. 

De az, hogy a kinetikus energiát használják fel, még közel sem minden. A fejek csakis biológiai úton lebomló, aktív szénnel felturbózott sörtéket tartalmaznak. A szén nem csak a tisztításban, de például a száj pH értékének egyensúlyban tartását is elősegíti. 

be3.jpg

A formaterv is dicséretes. Ahhoz képest, hogy forradalmi a fogkefe belseje, sikerült a Be.-nek egy letisztult és kimondottan tetszetős külsőt is adni.

Amiatt sem kell aggódni, hogy hogy bírja a megpróbáltatásokat, ugyanis kimondottan nagy utazóknak ajánlják. Mind a borítás, mint a készlethez járó műanyag tok strapabíró, úgyhogy egy sátorozás alkalmával sem kell otthon hagyni - abszolút társ a szabadtéri programokban is.

be6.jpg

Az ára szettől függően 14 és 26 ezer Ft között van. Tekintve, hogy akkumulátormentesen, környezettudatos technológiával éri el a tisztító hatást, ez rövid időn belül megtérülni látszik. További részletek a projekt Kickstarter oldalán olvashatók.

 

Forrás:

https://www.kickstarter.com/projects/goodwell/be-the-first-battery-free-powered-toothbrush/description

http://www.thecoolector.com/be-toothbrush/