Tesztüzem: Fekete puhaság - Dontodent Black Shine

A szénről nekem elsőre nem a lágyság jutna eszembe. Nem is a fogmosás. Most azonban szembe jött egy fogkefe, melynél semmi sem az, aminek látszik.

blackshine4.JPG

A Glamour-napokat már el is felejtettük, de a vásárfiát még csak most kezdtem bontogatni. Az egyik legjobban várt darab a dm saját fogkeféje, a Dontodent Black Shine. Bezony, már a neve is paradoxon. Mert ugye a ragyogásról utolsó körben ugrana be a fekete szín. De itt ez van, nem kevesebb: egy fekete-szürke kefe, ezüstös-lila betétekkel.   

blackshine2.jpg

Persze van ígéret is a gyártó részéről (ami, csak jelzem, svájci):

Természetes fogfehérítés az aktív szenet tartalmazó extra finom sörtéknek köszönhetően.

Itt én nem is a fogfehérítés miatt akadnék le, amire visszatérek még, hanem az aktív szén kapcsán. Kicsit morzsolgassuk a kifejezést. Aktív szén. A gimis kémiaórákon tanultakat most szívesen feleleveníteném, ha lenne mit. De nincs, úgyhogy marad az életkép, amikor is 16 évesen édesapámmal december elején, késő délután, de már tök sötétben lapátoljuk a szenet az udvarról. Visszaemlékezve ott elég aktívnak kellett lenni, ha nem akartad, hogy odafagyjon a lapát nyeléhez a kezed. De hogy jön ide a szájápolás?

Állítólag (mivel hát nem voltam ott a gyártósor mellett és kicsit meredeken hangzik számomra) aktív szénporral itatják át a sörtéket, amik használat közben kioldódnak, ezzel is elősegítve a lepedék meg a baktériumok eltávolítását. És itt is volnánk a természetes fogfehérítésnél, amit 2 hetes használat után sajnos eddig nem tudok megerősíteni.

De nem is ebben rejlik a fogkefe erőssége. A fő csábereje az, hogy nagyon puha. Meglepően, zavarba ejtően puha. A csomagoláson az van, medium, de ez lazán elmenne soft-nak is. Azt pedig a bölcsész agyammal nehezen rakom össze, hogy szénpor-kivonattól hogyan lesz valami puhább, de ennek ellenére elfogadom, mert megcáfolhatatlanul lágyak a sörték.

blackshine1.jpg

Mindez párosul egy kimondottan menő külsővel. A DM sajátmárkásától nem várnál nagy dizájnt, pláne nem ergonómiát meg minőségi anyaghasználatot. Viszont a svájciak úgy lehettek vele, hogy oké, alsó kategória, de azért legyen jól összerakva. És sikerült is nekik. A nyél középső részén hosszanti irányban elöl-hátul gumiborítás fut végig, amit nagyon jó érzés markolni. Eleve van az egésznek egy elég kellemes önsúlya, de a gumibetét még pluszban dob a komfortérzeten.   

A negatívumokról annyit, hogy mint minden puha fejnél, itt is felmerül a kérdés, hogy elég alaposan tisztít-e. Valóban, néha nekem is vannak fenntartásaim, ezért egy soft kefét mindig egy medium követ nálam. Valamint csak a teljes kép miatt: a puha sörtéknek az a hátránya fogszabályzó esetén, hogy a fémrészek kíméletlenül megtépik őket. Olykor már az első fogmosás után előfordul nálam, hogy vannak kósza, kihúzódott sörteszálak. De ez nem kimondottan gyengeség, azért a szabályzó nehezített terep a fogkeféknek is.

blackshine3.JPGHa a piacon akarom elhelyezni, bizony mondok egy merészet: a Dontodent Black Shine komoly kihívója az ultrasoft szegmens királyának, a Curaprox 5460-nak. Érezni rajta ugyan, hogy nem született soft kefe, de az összkép nagyon jó. Az ára pedig pláne. A minap 399 Ft-ért láttam, ami a Curaprox 1000 Ft feletti átlagáraihoz képest döntő lehet. 

Végeredményben abszolút 'AJÁNLOM' kategória, ha lesz fogfehérítés a végén, ha nem.

Köszönöm, hogy elolvastad a posztot, kövesd a Nagy Szájalakítást Facebookon és Instagramon is!

Follow my blog with Bloglovin