Mit gondolsz, miben segíthet neked ez a kütyü?

Zsákszámra eszed a rágót meg a mentolos cukrot? Folyton aggódsz, vajon rossz-e a leheleted? Ennek itt van vége. A Philips ugyanis előjött a megoldással.

breathometer.jpg

Egészen pontosan a Philips társult egy kicsi céggel, a Breathometerrel, akiknek már piacon volt a termékük, az úgynevezett Mint. Ezt lovagolta meg a holland óriás és a már meglévő Sonicare szájápolási csomagját kiegészítette ezzel a kütyüvel.

28956539872_c799daf2ba_o-800x748.png

Ez a kicsi szerkezet, ami küllemében engem leginkább egy elcseszett úttörősípra emlékeztet, végtelenül egyszerűen működik. 

Amikor aggódsz, hogy szájszagod van-e, nem kell a tenyeredbe lihegned és szaglásznod. Fogod ezt a kis eszközt, lélegzel párat és meg is vagy. Innentől kezdve ő dolgozik. Bluetooth összeköttetésben van a telefonoddal és fél perc múlva már át is küldi az adatokat.

Na de mégis hogy, mit figyel, honnan az okossága? Nem kell aggódni, tudományos alapokon nyugszik a működési elve. Szóval nem ilyen bullshit generátor, ami random módon írja ki adott esetben, hogy "Büdös a szád, irány fogat mosni", avagy "Ez igen, az alpesi frissesség árad belőled".   

Tudniillik a rossz leheletért első sorban a baktériumokat kell hibáztatni. Ezek a kis tróger lepedékhuszárok gázokat termelnek, amiket a szakemberek úgy címkéztek fel, mint illékony kénvegyületek. Na most a készülékünk ezeknek a gázoknak az arányát méri és szól, ha bajos a helyzet.

2479aed700000578-2900615-image-m-4_1420643622523.jpg

Onnantól kezdve pedig, hogy a telefonodban vannak az adatok, egy alkalmazás segítségével készülhetnek is a színes diagramok, kimutatások, elemzések. Emellett tippeket is ad, hogyan lehetne megelőzni a rossz szájhigiéniát, de akár fogászati határidőnaplóként is használhatod.

A Sonicare csomagban kapsz a szenzor mellé egy kefefejet, amit elektromos fogkefére tudsz felapplikálni. Ezzel állítólag alapos nyelvtisztítást érhetsz el. Ez nekem azért egyelőre fekete ló, magáról a nyelvtisztításról mindig az a jelenet van a fejemben, amikor az állatkertben ilyen brutál nagy kefével a víziló szájában matatnak. De biztos van értelme a nyelvkaparászásnak is, szerintem hamarosan kipróbálom én is.

5c391452c649f4dc2a5f6442d852547e.jpg

Ha nincs elektromos fogkeféd, akkor se törj le, kapsz még egy szájspray-t az eddigiek mellé, ami közömbösíti a rossz szagokat. Természetesen nem helyettesíti a fogmosást (na meg a nyelvkaparást), de gyors tűzoltásnak jó lesz.

Egyébként 30 ezer Ft körül van az ára az egész pakknak, de a darabok egyenként is vásárolhatóak.

Számomra marad az állatkerti zsiráf kategóriában: érdekes, de otthonra nem kéne.

 

img_0551-800x600.jpg