7+1 dolog, amire szükséged lesz fogszabályzósként a tanévkezdéskor

Amíg a szünidőben a Balatonon süttetted magad, vagy a gép előtt feküdtél és sorozatokat daráltál, nem volt annyira életbevágó, hogy minden eszköz kéznél legyen a fogszabályzódhoz. A suliban viszont jól jöhet, ha mindenre fel vagy készülve.

7_1_dolog.jpg

Nem tegnap voltam gimnazista, kisiskolás meg pláne. Viszont abban biztos vagyok, hogy ha a 90-es években, az én kis falusi iskolámban, tanárgyerekként lett volna fogszabályzóm, igencsak 8 napon túl gyógyuló lelki sebeket kapok. A gyerekek ugyanis mocskok, nem néznek se Istent, se embert. Szóval így is szívtam utóbbi paraméterek miatt, de ilyen szempontból örülök, hogy felnőttként élem át ezt a kalandot.

Na de a témánk más. Mire lehet szükséged tehát, ha szeretnéd a tanévet úgy lehozni, hogy az emberi méltóságod és a fogszabályzód is megmaradjon? Lássuk.

1. Tükör

 mc47_open_84fc1438-73c1-42a0-9aba-029b12e8a4ae.png

Alapvető. Szünetben másolod a matekházit, közben tömöd magadba a szalámis zsemlét. Nem lesz időd kimenni a mosdóba, ezzel viszont gyorsan csekkolhatod, minden stimmel-e esztétikailag.

UPDATE: többen szóltatok, hogy ne legyek már ennyire vén. A kutya nem használ manapság tükröt. Selfie mód a telefonon, öreg! Sajnos az én előlapi kamerám még olyan felbontású, amivel nemhogy a fogak közé szorult morzsát, de még a számat is alig találom meg a kijelzőn. 

2. Fogszabályzó viasz

orthodontic-dental-wax-for-braces-box-of-50-14.jpg

A fogszabályzó néha elég szemét módon viselkedik. Sebesre dörzsöli a szádat, főleg miután a fogorvos megpiszkál valamit. Másnap magyar órán szúró drótívvel elég necces lesz felidézni, hogy mikor is született József Attila. Tehát sokszor életmentő lehet, ha van nálad egy kis darabka wax, amit ráapplikálsz a kényes helyekre. 

3. Utazó fogkefe

travel-toothbrush-55-p.jpg

Igazából totál mindegy, milyen a fogkeféd, hagyományos-e vagy éppen "travel edition", csak legyen kéznél. Utóbbi egyértelműen azért jobb, mert kisebb helyen elfér. Ha valami dizájnosabb darabra vágysz, innen lehet szemezgetni.

4. Fogköz-tisztító fogkefe

41fgq7_vobl_sx358_sy500_cr_0_0_358_500_pibundle-3_topright_0_0_sx358_sy500_cr_0_0_358_500_sh20.jpg

Ez felfogható száraz-fogkefének is, mivel a kis tükrödben a látványosabb lepedéket, ételmaradékot le tudod varázsolni a szabályzóról, illetve a fogközökből. Persze a mosdóban alaposabb fogköz-tisztításra is lehetőséged van.

5. Fogkrém

81w6b_fcmcl_sx522.jpg

Ízes-ízetlen, málnás vagy mentolos, ahogy Te akarod. De annyiféle van már, hogy akár vérző fogínyed, akár sárgás fogaid vannak, mindenre találsz megfelelőt. Ja, érdemes keresni kisebb kiszerelésűt.

6. Fogselyem

51rg0iw6lel_sx522.jpg

Na ez az, amit nem tudok elképzelni egy iskolában. Tehát hogy bemegyek a slozira és a tizedikes Gyula ott fogselymez a tükörben, furcsa fintorokat vágva, művészkedve az 50 centis madzaggal. Képtelenség. De mindenesetre egy kis, keretes fogselyempótlék legyen nálad. 

7. Gumikarikák

51s5h6f_eel.jpg

Már ha viselsz. Maga a gumi mindenhogy ciki, az tény. Sárgásfehér, pont nyálszínű, nem tudod úgy viselni, hogy a szemben álló ne jöjjön zavarba. Eldöntöd, hogy hordod-e a suliban vagy nem. Ha igen, akkor legyen nálad mindig tartalék. 

7+1. Fogvédő 

shock-doctor-single-braces-mouthguard-11.gif

Ez is fakultatív, a tornából felmentetteknél gondolom kevésbé jellemző. Viszont én biztos hordanám tesiórán. Csapatjátékoknál mindenképpen, de sima békeügetésnél is el tudom képzelni, hogy perecelek egyet. Szóval ha mozogsz, jobb óvatosnak lenni.

Bízom benne, hogy ha a tanéveleji szintfelmérők megoldásait nem is tudtam szállítani, de azért segítettem.

Tanév közben is kövessétek a blogot, ott vagyunk Facebookon és Instagramon is. 

Follow my blog with Bloglovin

Forrás: www.amazon.com