Vajon hogyan mosnak fogat a balkezesek?

Augusztus 13. - A balkezesek világnapja. Örök vita, hogy most akkor jobb vagy rosszabb nekik. Ami tény, hogy a konzervnyitótól a mérőszalagig számos eszközből készült már 'balos' verzió. Miért pont a fogkefe maradna ki?

originalleft_6pk-web_1024x1024.jpg

Jogosan merül fel a kérdés: Minek egyáltalán balkezes fogkefe? Meg amúgy is, van jobbos is? Mégsem egy ollóról vagy egy golyóstollról van szó, nem édes mindegy, hogy hogy néz ki az a szerencsétlen műanyagdarab? Az a helyzet, hogy nem.

Gondolnád, hogy a világ népességének 15 százaléka nem a jobb kezével ír?

Engem meglepett. Így már nem csodálkozom, hogy már jó ideje felmerült az igény, hogy legyen kifejezetten nekik kialakított fogkefe is. Az amerikai RADIUS vállalat dobta piacra a 80-as években elsőként a The Original nevű termékét, mely azóta világhírű lett és amit számos további modell követett.

original-right-blue-angled_5eae7783-b3ae-4854-b702-7f6689237eb9_1024x1024.jpg

 A főbb különbségek egy szimpla keféhez képest elég szembeötlőek:

  • A feje ovális alakú és nagyobb, így 3x több sörte fér el rajta, mint egy hagyományos fogkefén
  • a nyél díjnyertes alakja nemcsak jellegzetes, hanem ergonomikus is, amivel könnyebben tartható a fogorvosok által ajánlott 45 fokos szög fogmosás közben
  • az anyaga nem tartalmaz kőolaj-származékot, teljesen növényi alapúak a sörték, a nyelet pedig fából nyert cellulóz alkotja

original-left-lime-profile_c86382da-f72c-43d0-93fa-c93bd2e1b6ba_1024x1024.jpg

Megjött a kedved hozzá, de sajnos te jobb kézzel kanalazod a húslevest? Semmi gond, a gyártó számított rá, hogy lesznek ilyen rajongók is, így 'normális', jobbkezes verzióban is elérhető.

A The SCUBA egy frissített verziója az eredeti ötletnek, gyakorlatilag ugyanazt tudja, ám a design lépett előre kicsit. A nyél már gumírozott, illetve a színválaszték is eltérő. Emellett a sörték kimondottan az íny védelmére lettek kifejlesztve.

radius-scuba-toothbrushes.jpg

scuba-right-blackgreen-headon_1024x1024.jpgmileycyrus_original_2014.jpg

És igen, Miley Cyrus is ilyennel tolja. Mondtam, hogy menő.

 

Forrás:

https://madebyradius.com

 

Follow my blog with Bloglovin