Jótékonykodj a fogkeféddel

Trendi, környezetkímélő, hatékony. Ennél többet nem várhatsz a fogkefédtől. A svéd Humble cég is ezeket ötvözte legújabb szájápolási termékében.
unnamed-20-1.jpg

Eszedbe jutott már, mi lesz abból az évi több milliárd darab kidobott fogkeféből? Elárulom: semmi. Ott végzik a szeméttelepen, rosszabb esetben az óceánok gigantikus úszó hulladékszigetein. Eltüzelni eltüzelik, amivel meg újabb pofont adnak amúgy sem rózsás kilátásokkal rendelkező bolygónknak. 

Eme ördögi kört szeretné megszakítani a Humble Brush. A fogkefe alapanyaga bambusz, ami alapjába véve manapság nem tűnik olyan nagy számnak, hisz címke alapján minden második pár kínai zokni abból készül. Nem igazán van bambusz-múltam, hiszen eddig maximum a pandamaci ketrece előtt meg a bambuszrolót húzgálva kerültem vele kapcsolatba. De most felütöttem a wikipédiát és nem kis csodálatomra, a bambusz az bizony nem fa. Olyannyira nem fa, hogy a perjefélék családjába tartozik. Perjékből is korrepetálásra szorulok, rákerestem, hoppá, máris helyben vagyunk:

perje.PNG 

Két dolog ötlik fel bennem: gyomirtó és szénanátha. Egyik sem túl pozitív, ennek ellenére a bambuszt szeretjük. 

Az ugyanis a nagy durranás benne, hogy 100 százalékosan antibakteriális, így nincs szükség a feldolgozása, gyártása során műtrágyára, valamint növényvédő- vagy fertőtlenítőszerekre. 

24061157-origpic-bf1f5e.jpg

A fogkefe külseje hozza a skandináv minimalista vonalat, amit már az IKEA-val meg a Volvo-val megismerhettünk. 

A sörtéket, nincs mese, kénytelenek továbbra is műanyagból kialakítani, ám ehhez a kevésbé káros, PA6 poliamidot használják fel. Több sörtevastagsággal is rendelhető, így gyerekek és felnőttek is gond nélkül dörzsölhetnek vele. Ám az igazi kincs a nyele az eszköznek. Csúszásmentes, fogászok által ergonomikusra tervezett, minden millimétere a természetet, a szabadságot, a nyarat hirdeti.

in-blog-full-20160212100218.png 

5 különböző színvariációban elérhető, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző fejet. A markolatba lézerrel beleégetett névben pedig újra a svéd tervezők pontossága, igényessége köszön vissza.

Ahogy megmutattam a feleségemnek, rögtön be is rendelt egy kéket és egy rózsaszínt, a nemi egyenlőség jegyében.

letoltes.png

Ráadásul a gyártó többet vállalt, mint gondolnánk. Missziója két fő problémára igyekszik reagálni:

  • a műanyag, tömeg-gyártott fogkeféknek veszett nagy a biológiai lábnyoma
  • a világban sokaknak nincs lehetősége fogkeféhez jutni

0o4a0354.jpg

Az elsőt a gyártás során már pipálta, míg a másodikra az értékesítéskor összpontosít. Ugyanis minden eladott darabbal egy átfogó, preventív jellegű szájápolási programot támogat. Ez a projekt a Humble Smile alapítvány jóvoltából a világ legsebezhetőbb pontjain élő, rászoruló gyermekeknek igyekszik segítséget nyújtani. 

A lényeg tehát világos. Ezzel a fogkefével nemcsak a környezettudatos szájápolás, de a társadalmi felelősségvállalás mellett teszed le a voksod. Mindemellett pedig állati jól néz ki. 

12783962_229890994022122_366284778_n-1000x1000.jpg

Forrás:

https://humblebrush.com/

Follow my blog with Bloglovin