10+1 híres futballista, aki vállalta a fogszabályozást

38de15e4a409bc5aec6fe76f1f25d4d0.jpg

Kontrát vezet a Real Madrid, Marcelo ellép a szélen, kissé lecsúszik a beadása, de így lesz jó Cristiano Ronaldonak, aki szinte az alapvonalról, kapásból lövi a labdát a léc alá. A gól után azonnal ölelkeznek, vigyorgás, mi pedig premier plánban figyelhetjük a hibátlan fogsorokat.

Ez viszont nem mindig a természet műve. Lássuk kik azok a futballsztárok, akik profi karrierjük során vállalták fel a fogszabályozást.

1.

Kétségtelenül David Beckham volt, aki futballpályára vitte a metroszexualitást. Ehhez természetesen az is kellett, hogy kifogástalan fogsort villantson minden képen. 

2.

Valószínűleg a futballtörténelem legtöbb karikatúrája Ronaldinho Gauchóról készült, akinek kuszafogas mosolya legalább annyira védjegye lett, mint varázslatos cselei. Rajta operációval segítettek, a nagy szájalakítást a brazil sajtó részletesen dokumentálta.

dinhoteeth.jpg

3.

Míg Beckhamnél csak néha merült fel, hogy többet foglalkozik a külsejével, mint a focival, Cristiano Ronaldo esetében (Aranylabdák, BL-győzelmek, EB serleg ide vagy oda) ez az állandó téma. Ő még tinédzserként döntött úgy, hogy rendbe teteti a fogait.

4.

A Real Madrid villámgyors balbekkje évek óta előszeretettel teszi közkinccsé családi fotóit Instagram-on. Így számos közeli felvételt találunk Marcelo fémes mosolyáról.

2012-06-19marcelo01.jpg

5.

Honfitársa, Alexandre Pato különösen megszenvedett a fogaival a Milanban eltöltött évek alatt. Neki ugyanis a fogszabályzó okozta nyomás hátráltatta a sérült combizma gyógyulását.

braces.jpg

6.  

Az Arsenalt erősítő Santi Cazorla 2016-ban bólintott rá, hogy esztétikusabbá tegyék a mosolyát.

santi-cazorla-laughing-march-2016.png

7.

Az uruguayi Edison Cavani még az olasz Napoli játékosaként hordott szabályzót.  

121071_heroa.jpg

8.

Neymar sem vigyorgott mindig ilyen bátran. Ő még Európába kerülése előtt, a Santosban viselte a fémtappancsokat.

bted0pkceaauj8l.jpg

9-10.

Nemcsak a viselés okozta kellemetlenségeket, de a csapattársak zrikáit is el kell viselnie a Machester United két ifjú tehetségének, Marcus Rashfordnak és Paul Pogbanak. Míg előbbi 2016 nyarán, addig utóbbi idén februárban vágott bele a fogszabályzásba és mindketten egy egészen diszkrét készüléket választottak.

3cf550a500000578-0-image-m-12_1486559432409.jpg

10+1.

Mielőtt beletörődnénk, hogy Magyarország ebből a focis összeállításból is kimarad, említsük meg válogatottunk csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst. Még az eindhoveni időszakban esett túl egy bevatkozáson.

A célja ugyanaz volt, mint a többi sorstársának - tenni egy szebb mosolyért.

20150605-1_1.jpg